Welkom bij Vijgen Makelaardij

Fijn dat u een moment de tijd neemt om meer van mijn bedrijf te weten te komen. Zeker de moeite waard, want zo klein als het bedrijf in feite is, zoveel kracht zit erin. Mijn naam is Marcel Vijgen.

De Naam

Mijn naam heb ik aan mijn zaak gegeven en mijn zaak staat in mijn dienst, zodat ik kan doen waar ik goed in ben: De kracht om vertrouwen om te zetten in resultaten, om vakkundig uw doelstelling met uw onroerende zaak aan te pakken.

Waarom Vijgen Makelaardij

Naast het feit dat ervaring in dit vak sinds 1995 niet te ontkennen valt;

  • Of u nu vrijblijvend advies wenst over de verhuur of verkoop van uw onroerende zaak;
  • Of u gebruik wilt maken van mijn vaardigheden uw onroerende zaak optimaal te presenteren en de doelgroep aan te spreken die voor uw pand of object geschikt is;

Waar u bij een succesvol voortraject begeleiding geniet van de onderhandelingen met gegadigden via mij. De afspraken zullen vastgelegd worden in een voorlopige overeenkomst en uitgebreide medewerking en nazorg wordt verleend met als doelstelling uw gestroomlijnd optimaal resultaat;

  • of u nu op zoek bent naar de makelaar die u kan ondersteunen bij het aankopen van het object van uw keuze.
Hierbij is vooronderzoek een belangrijke factor, maar ook bouwkundige kennis en vaardigheid in onderhandelen;
  • Of u nu wilt weten wat de waarde is van uw object;
dat kan vrijblijvend aan de hand van een waardebepaling, waarbij ik de kansen van uw object in de markt combineer met uw doelstelling. Dat kan ook aan de hand van een taxatierapport, waarin de vrije verkoopwaarde, de waarde in verhuurde staat en de executiewaarde (bij noodgedwongen verkoop) van het moment van opname uitgebreid verantwoord wordt in een rapport. Dit rapport kan u duidelijkheid geven in meerdere situaties: Bij een erfenis, een belastingkwestie, een zakelijke beslissing of een echtscheiding, in sommige gevallen ook ter verkrijging van uw financiering bij een bank. Dit laatste is echter niet altijd mogelijk omdat ik niet ben aangesloten bij het instituut NWWI; een overkoepelend orgaan voor taxateurs. Dit is vaak een vereiste voor banken. Maar dit laat u niet weerhouden voor Vijgen te kiezen. Ik werk in samen met de meest vakbekwame taxateurs en kan u dat toch doeltreffend van dienst zijn. Daarbij nog eens tegen zeer concurrerende prijzen.

Bij Vijgen Makelaardij zit u goed.

Mijn kennis van de markt is groot en ik kan u uw situatie in de huidige markt verduidelijken. Ik benader mijn opdracht vanuit uw wens, doelstelling of plicht en stel samen met u een plan op, dat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie. Er zit meestal genoeg speling in de markt dat voor u net dat beetje extra van belang kan zijn. Mijn doel is hier optimaal voor u gebruik van te maken.

De samenwerking met Van Geijn Assurantiën

Maar wat als u niet op de hoogte bent van uw financiële positie, van uw mogelijkheden in de koop van een object of uw status bij de verkoop van uw object? Dan geef ik u in de bekwame handen van Paul of Nancy. Paul van Geijn en Nancy Vollema zijn beide financieel adviseurs bij van Geijn Assurantien BV in Welten. Hun unieke wijze van persoonlijke benadering, optimale dienstverlening, kennis van de financiële wereld en charismatische aanwezigheid, hebben mij ervan overtuigd dat ik u niet beter hierin kan bedienen in financieel advies dan uw kwestie bij van Geijn in handen te geven. Zo gaat u goed beslagen ten ijs en kan ik u weer ondersteunen bij het maken van uw keuzes binnen uw bandbreedte.

Een vrijblijvende afspraak voor financieel advies kan ik voor u maken. Neemt u gerust contact met mij op hiervoor. Kijk anders ook eens op www.paulvangeijn.nl voor meer informatie over Van Geijn Assurantien.

Waar komt Vijgen Makelaardij vandaan?

Ere wie ere toekomt. Mijn vader is de initiator in de zin van handel in onroerende zaken. Hij begon samen met mijn moeder, omstreek 1975 met het opkopen van panden om deze als kantoorruimte of als woonruimte te huur aan te bieden. Soms kon er een goede deal gemaakt worden en werd een van de panden weer verkocht.

Rond de jaren 80 was het (ook) een lastige tijd om een koopbeslissing aan te gaan voor veel mensen of bedrijven. De rente op een hypotheek was toen torenhoog. Dit hielp mee bij de uitbreiding van de onderneming van mijn ouders, die uiteindelijk meerdere respectabele panden in Heerlen bij elkaar verzameld hadden.

Mensen begonnen te beseffen dat mijn vader over het reilen en zeilen in de huizenmarkt kennis uit ervaring had. Van daaruit kwam dan ook de vraag van woningkopers en -verkopers aan mijn vader om te bemiddelen in de aan- of verkoop van huizen.

Zo ontstond in 1990 het bedrijf Vijgen Onroerend Goed. Een bedrijf dat uitblonk doordat het volledig onafhankelijk handelde in opdracht van mensen als u. Het hele gezin (ook mijn moeder, zus en broer) zette haar schouders achter het bedrijf.

Mijn vader was geen beëdigd makelaar; zijn kennis had zijn volledige oorsprong in zijn ervaringen. Dit bleek zeer effectief, ondanks de aanvankelijke minachting van de gevestigde orde in dit vakgebied.

Uiteindelijk werd het een succesvolle onderneming, waar ik voor het eerst in September 1995 als aspirant Makelaar deel van uitmaakte.

Mijn oudere broer en mijn zus (niet op de afbeelding) werkten er al een tijdje. Ik begon in Aken, waar Vijgen Onroerend Goed destijds een filiaal had, die de vraag van de Duitse woningzoeker koppelde aan het aanbod van Nederlandse woningen.

Vijgen Onroerend Goed bleek op haar adres aan de oliemolenstraat al gauw uit haar voegen te groeien, zeker omdat naast belegging, bemiddeling, verzekering en assurantiën, nu ook intensiever aan projectontwikkeling werd gedaan.

De Akerstraat 67 in Heerlen, nog steeds een van de markante panden van de onderneming van mijn ouders, bleek een gouden greep voor onze naamsbekendheid.

Mijn broer en ik kregen in 2005 de kans om een eigen onderneming te starten, Vijgen Makelaardij BV. Frank, mijn broer had de als vanouds de functie financieel dienstverlener, ik die van makelaar. Een bedrijf met een nieuw imago en een jonge geest, maar ook respect voor haar verleden.

Wij huurden een ruimte aan het pand aan de Akerstraat en mochten de portefeuille te koop staande huizen van Vijgen Onroerend Goed overnemen zodat er een basis lag voor de onderneming en daarmee een goede kans voorlag voor de ontwikkeling van Vijgen Makelaardij.

Zo brak het jaar 2008 aan als eerste crisisjaar, waarin de woningmarkt ineen stortte.

Ik zette medio 2008 mijn schouders onder Vijgen Makelaardij, de eenmanszaak. In beginsel zonder vaste financieel adviseur om mee samen te werken en te brainstormen over de mogelijkheden binnen onze sector.

Die vond ik ongeveer een jaar later, nota bene twee straten van mijn woonhuis vandaan, van waaruit in inmiddels Vijgen Makelaardij voortzette.

Paul van Geijn bleek de aangewezen persoon die met mij het onafhankelijk verband sloot om elkaar werk te gunnen. Ik ben er van overtuigd dat ik u een naar zeer goede, financieel adviseur en verzekeringsman, of zijn evenzo bekwame collega Nancy verwijs. Van zijn deugdelijk advies ben ook ik afhankelijk om te beoordelen hoe ik voor u het beste van dienst kan zijn.

U leest meer over Van Geijn Assurantien op www.paulvangeijn.nl.

In mei 2013 heb ik, samen met mijn vriendin Andrea een grote winkelruimte gehuurd in het centrum van Heerlen. In november 2013, na een flinke verbouwing, vestigde ik daar het nieuwe kantoor van Vijgen Makelaardij… Naast, of eerder in de winkel van Andrea: Fier Concept Store.

In 2015 bloeide de samenwerking op tussen Andrea (mijn vriendin) en Rob (haar broer) en zij besloten meer in de winkel in Aken samen te werken en de winkel in Heerlen voornamelijk als outlet te gaan gebruiken. Rob heeft in Aken reeds een behoorlijke winkel in het centrum en de samenwerking heeft geleid een verdere mogelijkheid om prachtige kleding en mode-artikelen voor dames en heren aan te bieden. Ga er vooral eens langs, want het is niet zo maar een winkel. Een sfeerimpressie en het adres kunt u vinden op de website https://www.dreist-ac.de/

Aangezien het voor mij  logistiek gezien oninteressant werd om (een gedeelte van) de winkel als hoofdkantoor voor de makelaardij aan te houden is mijn hoofdkantoor wederom aan huis gevestigd.

 

VERHUISD!

Per 01 mei 2021 is Vijgen Makelaardij verhuisd:

 

Vijgen Makelaardij

Dalpad 15

6416 BT Heerlen