Te koop: Prof. Dumontstraat 17, Heerlen - Heerlen, Welten

Foto 1 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 2 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 3 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 4 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 5 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 6 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 7 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 8 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 9 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 10 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 11 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 12 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 13 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 14 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 15 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 16 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 17 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 18 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 19 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 20 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 21 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 22 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 23 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 24 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 25 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 26 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 27 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 28 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 29 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 30 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 31 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 32 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 33 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 34 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 35 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 36 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 37 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 38 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 39 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 40 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 41 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 42 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 43 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 44 Prof. Dumontstraat HeerlenFoto 45 Prof. Dumontstraat Heerlen

Details

Prijs: €324.000 k.k.
Soort Woning: eengezinswoning, halfvrijstaand
Plaats: Heerlen, Welten
Slaapkamers: 4
Woon opp: 158 m2
Oppervlakte: 220 m2
Inhoud: 440 m3
Bouwjaar: 1966
Energielabel: D
Email naar een vriend
Dit mooie woonhuis biedt veel prettige woonruimte en heeft een geliefde ligging in Welten bij Heerlen, met nagenoeg alle voorzieningen in de directe omgeving.

Indeling:
Parterre:
Vanaf de straat met ruim voldoende parkeervakken bereik je het brede voetpad met onder architectuur aangelegde borders naar de entree.

De ruime welkomsthal biedt toegang tot de garderobernis met vaste wastafel (warm en koud water), het betegeld toilet (met wandcloset), de voorkamer, de woonkamer en het trappenhuis.

De woonkamer ca. 7,23 x 5,61 m. heeft een brede glaspui met openslaande deur voor optimaal contact met de tuin. Via de dubbele deuren bereik je de voorkamer.

De voorkamer 4,39 x 5,39 m. heeft een diepe bergkast.

De ruime leefkeuken 2,30 x 6,68 m. is voorzien van het originele Bruynzeel keukenblok uit de jaren '60, vrijstaand gasfornuis met oven (eventueel ter overname) en afzuigkap. De wand tussen de woonkamer en de keuken bestaat uit een kastenwand (met doorgeefluik) waardoor het eenvoudig is de indeling te veranderen met bijvoorbeeld een woonkamer met open keuken. De keuken heeft een openslaande deur naar de tuin en er is ook toegang naar de berging vanuit de keuken.

De tuin ligt op het oosten en heeft een breed terras, deels overdekt, gazon en sierborders.

De berging 4,09 x 2,31 m. heeft een openslaande deur naar de voorzijde van het huis.
In de berging bevindt zich de meterkast met 1 aardlekschakelaar, 7 groepen en slimme meters. Hier is ook de aansluitmogelijkheid voor wasmachine en droger.

Verdieping:
Via een makkelijk begaanbare (luie) trap bereik je de ruime overloop op de eerste verdieping. Vanuit de overloop bereik je:

Slaapkamer 1: 5.69 x 3.99 m. met openslaande deur naar het balkon aan de voorzijde (ca. 6 x 1,2 m.).
Slaapkamer 2: 4.82 x 2.77 m. met openslaande deur naar het balkon aan de achterzijde (ca. 6 x 1,2 m.).
Slaapkamer 3: 4.82 x 2.82 m. met openslaande deur naar het balkon aan de achterzijde.

Betegelde badkamer met douchecabine, vaste wastafel en 2e toilet (wandcloset).

Algemeen:
Dit mooie woonhuis is ruim en heeft een zeer prettige ligging, maar is technisch wel gedateerd (al is het functioneel).
Een mooie opknapper zeker voor de liefhebber van de authentieke elementen (de geprezen architect Peter Sigmond heeft in de wederopbouwperiode kenmerkende werken opgericht waarvan enkele tot rijksmonument zijn uitgeroepen).

Hier woon je rustig, kindvriendelijk, op loopafstand van het winkelcentrum in de oude dorpskern van Welten met ruime voorzieningen, nabij uitgestrekt natuurgebied, op loopafstand van basisschool, middelbare en hogeschool en Open Universiteit, nabij ziekenhuis en zorginstellingen, kortom: de ideale ligging!

Het pand is deels voorzien van dubbel beglazing.

Het huis wordt verwarmd middels warmtelevering (stadsverwarming). Aansluiting van warmtelevering kan eventueel ook worden beëindigd en het plaatsen van een eigen c.v.-ketel is technisch goed te doen.

Het is relatief eenvoudig dit pand levensloopbestendig te maken!

Met betrekking tot parkeren in de straat geldt hier "blauwe zone" (maximaal 2 uur gratis parkeren met parkeerschijf). Als bewoner van de wijk kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente voor maximaal 2 auto's per adres tegen een éénmalige vergoeding van ca. € 25,= per aangemelde auto.

Aan de zijde van de Frankenlaan (de andere kant van het voetpad) geldt vrij parkeren.

Beheerscoöperatie:
Bij dit huis behoort een aandeel in enkele mandelige percelen. Dit houdt in dat de voortuintjes en meerdere (speel-)grasvelden in de wijk in eigendom gedeeld zijn met alle soortgelijke woonhuizen (200 stuks) in de wijk. Bij aankoop van het huis word je daarmee automatisch lid van de coöperatieve vereniging die zorg draagt voor het onderhoud. De bijdrage voor het onderhoud bedraagt € 42,= per maand. Het voordeel van deze situatie is, dat de (speel-)velden niet bebouwd zullen worden, en dat de wijk een uniforme en overzichtelijke uitstraling heeft.

In opdracht van de Coöperatie is dit jaar de hele aanleg van de voortuintjes in de straatjes van de wijk (die door de Coöperatieve Vereniging beheerd worden) geheel nieuw ingericht naar een ontwerp van het vermaarde Architectenbureau "Buro Mien Ruys tuin- en landschapsarchitecten" welke in de laatste fase van gereedstelling is.

In overleg met de Coöperatieve Vereniging Welten bestaat er de mogelijkheid een achteringang naar het huis te maken, vanaf de straat. Toestemming van de vereniging is daarvoor wel een voorbehoud.

Ligging:
De wijk is gelegen nabij de dorpskern van Welten met diverse winkels als een supermarkt, bakker, een chocolaterie, een drogist en veel meer, bij stadspark de Weltervijver en nabij uitgestrekt natuurgebied.

De wijk is ruim opgezet en er is relatief veel speelruimte voor kinderen.

Je bereikt het stadscentrum van Heerlen met 20 minuten wandelen.

Kinderdagopvang, basisschool, middelbare school, hogeschool en open universiteit liggen op loopafstand, evenals het Zuyderland Medisch Centrum.

De rustige wijk ligt centraal en is optimaal bereikbaar door de verschillende uitvalswegen (N281 en A2 en uitvalswegen naar het heuvelland in nabijheid).

 

Indien u een vraag heeft over dit object, een bezichtiging wenst of een bod wil doen, gebruik dan onderstaand formulier. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk op uw bericht.