Reset filter

Nieuws

 • Gronings gas

  Mr. Ernst Loendersloot berichtte vandaag (20-09-2018)  in zijn blog het volgende

  “Er gaat niets boven Groningen.” Dat is de slogan waarmee de stad Groningen toeristen trekt. Of er daardoor veel Limburgers naar het noorden afreizen, weet ik niet. Maar er is wel een ondergrondse connectie tussen deze noordelijke provincie en Midden- en Zuid-Limburg.

  lees verder
 • Nieuw Huwelijks Vermogensrecht per 1 januari 2018. Wat betekent dit voor jou ?

  Door: Mr. ,

  Mr. Ernst Loendersloot heeft een blog gemaakt over de wijzigingen die gaan plaatsvinden in het huwelijksvermogensrecht, per 01 januari 2018.

  Overweeg je een verbintenis aan te gaan met je partner, dan is dit misschien wel handige informatie voor je. Klik op de link!

   

  Nieuw Huwelijks Vermogensrecht per 1 januari 2018. Wat betekent dit voor jou ?

   

  lees verder
 • Hoeveel kan ik maximaal lenen voor mijn koopwoning?

  De overheid wil huiseigenaren beschermen tegen te hoge hypotheekschulden. Daarom geldt een maximum voor de hoogte van een hypotheek. Dit maximum wordt bepaald door de hoogte van uw inkomen en de waarde van uw koophuis. De maximumhoogte geldt ook om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Tweeverdieners en huiseigenaren die in hun woning energiebesparende maatregelen nemen, kunnen een iets hogere hypotheek afsluiten.

  lees verder
 • Dementie, beschikkingsbevoegdheid en zekerstellen erfenis

   

  We zijn gehuwd in gemeenschap van goederen. Helaas lijdt mijn man aan dementie. Nu hoorde ik dat mijn kinderen bezwaar kunnen maken tegen de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe auto, omdat daarmee hun erfdeel wordt aangetast. Is dat waar en wat kan ik hiertegen doen?

  lees verder
 • Hoe moet ik de successierechten betalen als het huis niet is verkocht ?

  Mr. Ernst Loendersloot schreef het volgende:

  Voor het vakblad De Hypotheekadviseurs van Kluwer heb ik een column over dit onderwerp geschreven. Die kun je hieronder nalezen.
  Erfbelasting en een niet verkochte woning

  De redactie heeft mij gevraagd in te gaan op de situatie dat jouw cliënt erfbelasting moet betalen terwijl de woning die onderdeel van de erfenis vormt (nog) niet verkocht is. Graag zal ik dat doen, waarbij ik eerst een klein uitstapje maak naar de waarde van de woning zoals die opgegeven moet worden op het aangifteformulier.

  lees verder
 • Schenk belastingvrij aan armlastig familielid

  Mensen vragen me vaak wat ze mogen schenken. Als ik dan antwoord: alles, kijken ze heel vreemd. Want wat ze bedoelen te vragen, is hoeveel ze belastingvrij mogen schenken. Daarop heb ik dan niet onmiddellijk een pasklaar antwoord, omdat er nogal wat vrijstellingen van schenkbelasting zijn. Kijkt u maar eens in artikel 33 van de Successiewet.

  lees verder
 • CBS, conjunctuurbericht woningmarkt

  Grootste prijsstijging koopwoningen in bijna 8 jaar

  Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan in januari 2015. Dat is de grootste prijsstijging in bijna 8 jaar. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

   

  lees verder
 • Woningmarktcijfers.nl

  Klik op deze link voor een mooie weergave van de resultaten van de huizenmarkt in 2015 per regio:

  http://www.woningmarktcijfers.nl/kaarten/ranking_2015.php

  lees verder
 • Vormerkung

  Iedere groep van deskundigen heeft zijn eigen specifieke vaktermen. Daarmee wordt snel duidelijk voor ingewijden waar het over gaat. Alleen voor buitenstaanders is dat soms niet het geval. Een baco is voor een loodgieter een tang, maar voor de mensen achter de bar in de Grotestraat in Valkenburg is het een drankje.

  Notarissen gebruiken natuurlijk ook vaktermen, bijvoorbeeld: Vormerkung.

  lees verder
 • Koop in 2015 en ontvang in 2017 een ton belastingvrij

  bron: www.ntrs.nl

  24 september 2015 by Ernst Loendersloot

  Graag wil ik je vertellen welke (positieve) gevolgen een op Prinsjesdag aangekondigde regeling voor jou kan hebben. Maar ook wil ik je aangeven dat er wel enige haast geboden is om van alle voordelen te kunnen genieten en een paar nadelen te voorkomen.

  lees verder
 • Tot 14 procent duurder: check de huizenprijs in jouw regio

  RTLnieuws.nl bracht op 8 oktober het volgende bericht uit:

  In Amsterdam steeg de huizenprijs met 14 procent, maar in de regio rond Culemborg werden de huizen juist 5 procent goedkoper. Bekijk de nieuwste cijfers over de huizenprijs in jouw regio.

  Landelijk steeg de prijs met 4,2 procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. Maar vergeleken met een kwartaal eerder daalde de prijs juist licht, met 0,3 procent.

   

  U vindt meer informatie op:

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/tot-14-procent-duurder-check-de-huizenprijs-jouw-regio

  Er staat wel een grappige typefout in de tekst: Het is verstandiger op de betreffende link te klikken of te tikken, indien u graag de versie voor mobieltjes van de website wilt raadplegen. Likken zal mogelijk ook werken, maar is minder effectief.

  lees verder
 • DEFINITIEF ENERGIELABEL

  Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is.

  lees verder
 • BELASTINGPLAN 2015

  Het Belastingplan 2015 bevat maatregelen waarmee een aantal eerdere ingevoerde lastenverzwaringen worden teruggedraaid. Het plan bestaat uit fiscale maatregelen voor het inkomensbeleid en de fiscale uitwerking van al aangekondigde maatregelen. De werkkostenregeling is eenvoudiger geworden en gaat definitief door. Ook bevordert het kabinet de doorstroming op de woningmarkt.

  lees verder
 • UITSTEKEND 1 E HALF JAAR NEDERLANDSE WONINGMARKT

  De gemiddelde koopsom van alle door het Kadaster geregistreerde woningtransacties is in het tweede kwartaal van 2014 uitgekomen op€ 220.700. Dit is een stijging van4,6% in vergelijking met het tweede kwartaal van 2013 en 2,3% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014.

  Over het eerste halfjaar van 2014 bedraagt de gemiddelde koopsom € 218.400, Dit is een stijging van 3% in vergelijking
  met dezelfde periode van 2013 en 2,4% ten opzichte van het gehele jaar 2013.
  In juni kwam de gemiddelde koopsom uit op € 222.300, een stijging van maar liefst 7,9% ten opzichte van juni 2013, toen met € 206.100 het allerlaagste niveau sinds 2007 werd gemeten.
  De woningprijzen liggen al 4 kwartalen op rij boven het laagste niveau van het 2e kwartaal van 2013.

  Woningmarktcijfers.nl verwacht dat de gemiddelde koopsom ook in de tweede helft van 2014 nog lichtjes zal stijgen.

  lees verder
 • KAN IK MIJN WONING TIJDELIJK VERHUREN?

  U kunt uw leegstaande woning tijdelijk verhuren. Hiervoor heeft u wel een vergunning nodig van de gemeente waar de woning staat. Dit is geregeld in de Leegstandwet.

  lees verder