Te koop: Leenheerstraat 22 - Heerlen

Foto 1 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 2 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 3 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 4 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 5 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 6 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 7 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 8 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 9 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 10 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 11 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 12 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 13 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 14 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 15 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 16 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 17 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 18 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 19 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 20 Leenheerstraat 22 HeerlenFoto 21 Leenheerstraat 22 Heerlen

Details

Prijs: €149.000 k.k. vraagprijs
Soort Woning: eengezinswoning
Plaats: Heerlen
Slaapkamers: 3
Woon opp: 73 m2
Oppervlakte: 71 m2
Inhoud: 189 m3
Bouwjaar: 1930
Buurtinfo van Leenheerstraat 22
Printvriendelijk
Email naar een vriend
Deze nette, knusse stadswoning ligt op een steenworp afstand van het centrum, maar ook bij uitvalswegen, natuurgebied en scholen. Moet je zien!

Indeling:

Parterre:
In de welkomsthal bevindt zich de meterkast (modern) met 4 groepen, aardlekschakelaar, slimme meters en watermeter. Vanuit de welkomsthal bereik je de woonkamer.

De woonkamer 6,49 x 3,61 m. is voorzien van een volhouten grenen plankenvloer.

De halfopen keuken 2,17 x 2,60 m. is voorzien van een moderne, modulaire keukenopstelling (losse elementen), met aansluitmogelijkheid voor apparatuur (het fornuis is eventueel over te nemen).

Via de keuken bereik je ook de badkamer.
De badkamer 2,85 x 2,05 m. is geheel betegeld en is voorzien van douchecabine, ligbad en vaste wastafel in badmeubel. Hier bevindt zich ook de HR combi c.v. ketel (Remeha Avanta, 2016, eigendom).

Ook de tuin is bereikbaar vanuit de keuken via een openslaande deur. De tuin is geheel bestraat en heeft ook een ingang achterom.

In de tuin bevindt zich ook de stenen berging 2,14 x 2,18 m.

Verdieping:
De overloop biedt toegang tot de 3 slaapkamers.
Slaapkamer 1: 3,22 x 2,31 m.
Slaapkamer 2: 2,31 x 4,85 m.
Slaapkamer 3: 2,44 x 2,61 m.

2e Verdieping:
De zolderverdieping is te bereiken via de vlizotrap.

Hier bevindt zich een kleine vliering (hoogte ca. 1 m. )

Algemeen:
Dit is een leuke stadswoning op een prettige locatie bij het stadscentrum.

Het huis is goed onderhouden:
Sinds 2000 hebben er de volgende aanpassingen plaatsgevonden:
2002: Aanbouw ten behoeve van de keuken. De huidige keuken is in 2012 geplaatst;
Het dak is nageïsoleerd;
Het plafond van de verdieping is geïsoleerd en is voorzien van gipsplafonds;
In de overloop is de airco-installatie aangebracht.
In 2012 is het pand voorzien van kunststof kozijnen met HR++ beglazing.
In 2016 is de HR combi c.v. ketel geplaatst.

De wijk waarin het huis zich bevindt, valt onder beschermd stadsgezicht:


Over Eikenderveld:
Het beschermd stadsgezicht Eikenderveld is gesitueerd in de wijk Eikenderveld in de gemeente Heerlen, ten noordwesten van het stadscentrum, ten zuiden van de spoorlijn Sittard-Heerlen en ten noorden van de Eikenderweg. De woningen zijn gebouwd in opdracht van "Samenwerking", een coöperatieve woningbouwvereniging voor spoorwegpersoneel. De woningbouwvereniging onderhield nauwe banden met de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS). De spoorwegkolonie werd tussen 1912 en 1927 in vier fasen gerealiseerd. De huizen uit de eerste twee fasen zijn in de jaren 1980 afgebroken. De nog bestaande huizen binnen het beschermde stadsgezicht Eikenderveld zijn gerealiseerd in de periode 1922-1927, merendeels naar ontwerp van de architect N.J. van Tiene.

De oudste huizen in het gebied zijn acht woningen aan de westzijde van de Laanderstraat (nummers 91-105), die in 1905 zijn gebouwd voor personeel van de Nederlandse Maatschappij voor Mijnkundige Werken, een toeleveringsbedrijf voor de mijnen. De eerste groep van 34 woningen gerealiseerd door "Samenwerking" waren ontworpen door de architect H. Wijsbek (hoek Eikenderweg-Laanderstraat). De huizen hadden aanvankelijk veel last van ondergelopen kelders en verzakkingen door mijnschade. De mijnschade werd steeds door Oranje-Nassau-mijnen hersteld. In de jaren 1920-21 kwam een tweede blok van 79 woningen gereed tussen de Vorstenstraat en Hertogstraat, waarschijnlijk naar ontwerp van N.J. van Tiene, die ook woningen voor spoorwegpersoneel bouwde in onder meer Nuth, Sittard, Venlo, Gennep en Amersfoort. De ruimte tussen het eerste en tweede bouwblok (beide gesloopt) werd in de derde (1921-22) en vierde fase (1926-27) opgevuld.

Van Tiene ontwierp voor dit gebied een patroon van straten uitkomend op twee kleine pleinen (Koningsplein en Markiesplein). Door de gesloten bouwblokken en het vrijwel ontbreken van openbare groenvoorzieningen kreeg de spoorwegkolonie een opvallend stedelijk karakter, dat sterk contrasteert met de tuindorpuitbreidingen zoals die door de vereniging "Ons Limburg" werden gerealiseerd. Beeldbepalend voor de derde fase, met 164 woningen is de afwisseling van lange gevels en topgevels, met opvallende hoekoplossingen en een plint met Kunradersteen. In 1923 leverde het afblazen van de bouw van een kerk en een school enige vertraging op, doordat de plannen moesten worden aangepast. De huizenblokken in de vierde fase (1926-27) onderscheiden zich sterk van de voorgaande fasen, onder andere door toepassing van hoge daken en dakkapellen. In deze fase ontstonden ook de L-vormige bouwblokken aan de oostzijde van de Hertogstraat en de Keizerstraat. De vierde fase omvatte honderd woningen, vier winkels en een kantoor voor de woningbouwvereniging aan het Markiesplein. Voor het laatste huizenblok van deze fase (47 woningen) tekende de Maastrichtse architect Alphons Boosten samen met Van Tiene.
Aanwijzing tot rijksbeschermd gezicht

De procedure voor aanwijzing werd gestart op 16 juli 2004. Het gebied werd op 15 februari 2008 definitief aangewezen. Het beschermd gezicht beslaat een oppervlakte van 4,7 hectare.

Panden die binnen een beschermd gezicht vallen krijgen niet automatisch de status van beschermd monument. Wel zal de gemeente het bestemmingsplan aanpassen om nieuwe ontwikkelingen in het gebied te reguleren. De gezichtsbescherming richt zich op de stedenbouwkundige en cultuurhistorische waardering van een gebied en wil het toekomstig functioneren daarvan veiligstellen.
(bron: wikipedia)

Indien u een vraag heeft over dit object, een bezichtiging wenst of een bod wil doen, gebruik dan onderstaand formulier. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk op uw bericht.